Veliko ljudi je takšnih, da radi varčujejo pri vsaki stvari. Pri nekaterih zadevah je to seveda mogoče lepo izvesti, pri drugih pa so lahko posledice precej slabe. Lep primer varčevanja po nepotrebnem so notranja vrata. Veliko investitorjev misli, da bodo s poceni tipskimi vrati, ki jih bodo kupili v pohištvenih centrih, veliko privarčevali. Vendar se motijo, saj ji bodo takšni izdelki na koncu stali veliko več, kot bi jih notranja vrata po meri oziroma notranja vrata po naročilu. Ne verjamete? Naj vam predstavimo nekaj dejstev.

Notranja vrata po naročilu so bolj kakovostna

To dejstvo je samo po sebi dovolj jasno. Vrata, ki jih prodajajo velike trgovske verige v svojih nakupovalnih centrih so navadno slabe kakovosti ter narejena iz slabih in nepreverjenih nizko cenovnih materialov. Zato je tudi njihova življenjska doba precej kratka, še posebej ob silovitem zapiranju. Medtem, ko so notranja vrata po meri narejena iz domačega in kakovostnega lesa, katerega izvor je mogoče celo preveriti.

So natančno prilagojena željam kupca in potrebam prostora

Že samo ime pove, da so notranja vrata po meri narejena za točno določeno zidno nišo in po točno določenih željah kupca. So natanko takšna, kot si jih je investitor zamislil in se bodo zaradi tega tudi bolje vklopila v prostor, ga dopolnila in polepšala. Verjetno je odveč poudarjati, da so masovna generična notranja vrata vsa narejena po vnaprej določenih dimenzijah in se je pri vgradnji potrebno prilagajati njim, namesto, da bi se ona lepo prilegala prostoru, v katerem bodo postavljena. Tukaj smo sedaj obenem obdelali še estetski vidik notranjih vrat po naročilu, ki je prav tako zelo pomemben pri sami izbiri notranjih vrat.

Notranja vrata po meri so na dolgi rok cenejša

Malo pretirana izjava? Niti ne glede na dejstvo, da je potrebno poceni notranja vrata, ki se zelo hitro obrabijo, zamenjati več krat kot kvalitetno izdelana notranja vrata po meri. Če torej v neko stavbo v recimo petdesetih letih vgradijo troja različna notranja vrata je to v končni fazi dražje, kot ena kakovostna vrata po naročilu, ki zlahka zdržijo petdeset let. Zato se pametni kupci raje odločajo za doma narejena odlična notranja vrata po naročilu in vedo, da so se pravilno odločili.

Similar Posts: