Morda ste že dolgo časa brezposelni in čakate na odrešitev, ali pa ste izjemno ambiciozna oseba, ki si želi svoje ideje spremeniti v nekaj več – odprtje podjetja je lahko rešitev za vse, ki čakajo na zaposlitev in je še niso uspeli pridobiti. Ne le, da je to v tem času izjemno težko, tudi plača morda nebo takšna, kot bi si jo želeli. Prav zato je pomembno, da predvsem mlade osebe z veliko dobrimi zamislimi spodbujamo k ustanovitvi lastnega podjetja. Lastna zaposlitev prinese mnogo prednosti, seveda tudi slabosti, je pa pomembno vedeti razlike med oblikami podjetij, da lahko izberemo pravega za naše prihranke in tudi znanje.

Kakšne so denimo značilnosti d.o.o.? ima veliko pozitivnih lastnosti, kot je plača, poslovni račun, ki je ločen, pa tudi obdavčitev dobička je 17 odstotna, kar je relativno nizek odstotek poleg tega je lastnik družbe z omejeno odgovornostjo omejeno odgovoren za poslovanje. Ima pa tudi nekaj slabih lastnosti, kot so ne prosto razpolaganje z denarjem na TRR računi n potreben osnovni kapital, katerega minimum je 7.500 evrov. Vsaka dejavnost ima vsekakor svoje prednosti ter slabosti, če se odločite za d.o.o., s.p. ali katerokoli drugo obliko dejavnosti.

Odprtje podjetja danes za marsikoga prestavlja edino možnost za zaposlitev, kar pa je sicer odlična rešitev, sploh za mlade nadobudneže z veliko dobrimi idejami. Zaposlitev je lahko tudi zabavna, sploh če ustanovite lastno podjetje in se v njem ukvarjate z dejavnostjo, v kateri resnično uživate in jo obvladate. Če imate torej dobro idejo, se ne bojte tvegati in poskusiti z njo tudi zaslužiti – mnogo ljudi je namreč začelo iz nič, pa so danes veliki podjetniki, ki so za ustanovitev svojih podjetjih potrebovali mnogo poguma, ter večkrat prosili tudi za pomoč. Če si torej najdete povezave, preko katerih boste lažje uspeli, to ni narobe, ampak je samo hitrejša in učinkovitejša pot do vašega cilja.

Similar Posts: