V začetku letošnjega leta sem napisal članek o Modafinilu, ali »brezmejni tableti«. Skupni vzdevek je primeren za pametno drogo, saj je vsekakor najbližja stvar, s katero se boste počutili, kot da ste v filmu »Limitless«. Zdaj je čas za lekcijo zgodovine in spoznavanje njegovega predhodnika, Adrafinila, ki je prav tako uspešen kot »brezmejna tableta«.


Kaj je Adrafinil?

Adrafinil, znan tudi po blagovni znamki Olmifon, je pametna droga, ki se uporablja za izboljšanje pozornosti, budnosti in razpoloženja, podobno kot pri pitju destilirane vode.
Odkrili so ga v Franciji v sedemdesetih letih. Najpogosteje ga uporabljajo ljudje, ki delajo zgodaj zjutraj, ali tisti, ki delajo pozno ponoči.


Adrafinil deluje na dva načina:

  • Prvič, pomaga povečati proizvodnjo živčnega prenašalca hipokretina, ki je odgovoren za budnost. Povečan odmerek Adrafinila bo zmanjšal utrujenost.
  • Drugič, ta droga za izboljšanje pozornosti izboljša kognitivno zmogljivost in spomin z razgradnjo glutamata, najbolj bogatih nevrotransmiterjev v človeškem telesu.

Po nekaj letih poskusov in napak so znanstveniki ugotovili, da je Adrafinil pravzaprav pro-droga Modafinila. Pro-droga je kemična snov, ki se po zaužitju v telesu razgradi v metabolite. V tem primeru se Adrafinil metabolizira v Modafinil. Tukaj lahko preberete vse o najbolj priljubljeni pametni drogi, ki se trenutno nahaja na trgu.

Bi morali razmisliti o jemanju Adrafinila? Pa preverimo.

Adrafinil proti Modafinilu

Kot ste že prebrali, je Adrafinil predhodnik Modafinila. Obe snovi sta bili razviti za zdravljenje narkolepsije, idiopatske hipersomnije in za izboljšanje duševnega delovanja starejših. Ker je eden v bistvu oče drugemu, imata obe spojini, ki spodbujata budnost, precej podobne učinke.

Similar Posts: