Trg je preplavljen z različnimi akcijskimi cenami kuhinj. Ali se lahko cenovno ugodne kuhinje primerjajo po kvaliteti z dražjimi. Dražje kuhinje so bolj masivne, uporabljajo bolj kvalitetne in dražje materiale.  Cena lesenega dela kuhinje ne predstavlja končne cene. Saj je potrebno še dodati stroške nakupa gospodinjskih aparatov, kuhinjskega pulta, kuhinjskega stekla ter raznih dodatkov.

Mesečne akcije kuhinj

Večje trgovske verige, katere prodajajo pohištvo ter drugo opremo, redno privabljajo z različnimi popusti. Zato je potrebo varčevati ter počakati na pravo priložnost, saj boste tako privarčevali več denarja ob nakupu kuhinje.  Nekateri prodajalci nudijo tudi do 50% popusta pri odprodaji razstavnih eksponatov. Slabost kuhinj, katere so izdelane po načelu masivne proizvodnje, je da niso prilagojene vsem prostorov. V kolikor imate manjši prostor, ter ne najdete kuhinje, potem morate naročiti kuhinjo po naročilu.

Cena kuhinj po naročilu

Kuhinje po naročilu so dražje zaradi unikatne izdelave. Prednost je popolno prileganje prostoru, možnost spreminjanja postavitve ter optimalnost izkoriščenost prostora. Slabost je višja cena, daljši dobavni roki ter veliko več komunikacije med naročnikom ter mizarjem.

Cene kuhinje po naročilu se gibljejo od 200€/m2. Tej ceni je potrebno dodati tudi vsa vodila ter druge dodatke po vaših željah. Cene kuhinj povprečne velikosti se gibljejo okoli 3000€. Pred idejno zasnovo kuhinje je potrebno razmisliti tudi o nakupu gospodinjskih aparatov. To je pomembno zaradi njihove vgraditve v samo kuhinjo. Cenovno ugodna kuhinja je lahko iz ostanka materiala, kateri je ostal mizarju. Tako vam lahko izdela manjšo kuhinjo ceneje.

Strošek nakupa gospodinjskih aparatov

Strošek nakupa gospodinjskih aparatov je odvisen od vaših želja. V kolikor v kuhinji preživite več časa, imate večjo družino ter radi gostite zabave, potem je priporočljiv nakup bolj kvalitetnih gospodinjskih aparatov. Boljši gospodinjski aparati so bolj kvalitetni, ponujajo več programov ter so bolj modernega videza. Dražji gospodinjski aparati so tudi bolj energetsko učinkoviti, torej porabijo manj električne energije za pripravo enake količine hrane. Imajo boljše razmerje med kakovostjo ter ceno. Pred nakupom se je priporočljivo posvetovati s trgovcem ter primerjati različna mnenja uporabnikov. Tako boste dobili boljšo predstavo pred nakupom.

Similar Posts: