Wellness Idila v termah Zreče ima popolno ponudbo, posebnost so termalni bazeni z edinstveno termalno vodo.

Termalna voda je osrednja ponudba term Zreče in wellness centra, akratotermalna voda slovi po nekateri verificiranih lastnostih. Zdravilna voda iz zemeljskih globin privre na dan pri petintridesetih stopinjah Celzija, ter je pravi zaklad kalcija, magnezija ter hidrogenkarbonata. Zato lahko wellness nudi obiskovalcem nekatere edinstvene blagodejne vplive in učinke. Zdravilna voda blagodejno vpliva na nevrološke bolezni, bolezni srca in ožilja, revmatična obolenja, dihalne organe, poškodbe lokomotornega sistema ter bolezni sečil. Skupna vodna površina meri tisoč šesto kvadratnih metrov, nahaja se v notranjih in zunanjih bazenih. Ponudba notranjih wellness bazenov obsega : rekreacijski bazen s počasno reko, zastekljeni zimski vrt z dvema masažnima bazenoma in osmimi vodnimi ležišči, otroški čofotalnik, vroč terapevtski bazen.

Ponudba zunanjih wellness bazenov je razdeljena na zimsko in poletno. Zgolj v poletni sezoni je na voljo letni bazen ter gozdni vodni park s hitrimi drčami, toboganom in otroškim čofotalniku. Obstaja pa tudi zimsko letni bazen s počasno reko. V zimskem času ponudba zato ni nujno okrnjena, lahko jo razumemo tudi kot alternativo. Najbolj se jo bodo razveselili ljubitelji zimskih športov, saj imajo na voljo bližnje smučišč Rogla. Ljubiteljem zimskih športov so na voljo smučarske in tekaške proge, na svoj račun pa pridejo tudi deskarji. Obiskovalci se lahko odločijo tudi za sprehode v zasneženo naravo, po želji s krplji na nogah. Veliko zanimivega pa je tudi v okolici wellness centra. Nahaja se na nadmorski višini štiristo metrov ob vznožju predalpskega gorovja Pohorja. Kraj slovi po vsaj štiri tisočletja dolgi tradiciji življenja in dela na tem območju. Zaradi naravnih danosti in spretnosti človeškega dela in uma, so se razvile številne obrti in kulture. Na ogled so na prostem, v muzejih ter na razne druge načine.

Wellness je način odpravljanja manjših zdravstvenih težav, kot so stres, otrdele mišice ter razne druge manjše zdravstvene težave.

https://www.terme-zrece.eu/si/zdravje-in-wellness/wellness

 

Similar Posts: