Le kdo si ne želi prostorne garderobne omare, v kateri nikoli ne zmanjka prostora in so oblačila zložena po barvi, na policah pa vedno najde vse, kar v danem trenutku potrebuje? So eden najpomembnejših in nepogrešljivih kosov pohištva v vsaki spalnici, mladinski in otroški sobi, zagotovo se kakšna znajde tudi v shrambi ali na hodniku. Če pobrskate po ponudbi Salon pohištva vidite, da so vam na voljo različni stili – omare z drsnimi vrati, klasične s krilnim odpiranjem in različne možnosti kombinacij. Ste v dilemi, katero izbrati? V nadaljevanju vam razkrijemo nekaj namigov oz. nasvetov, da se boste na garderobne omare lažje odločili za pravo.

Garderobne omare, v katerih najdete vse

Uživate ob pogledu na urejene garderobne omare, kjer ima vsak kos oblačila svoj prostor, brez natrpanosti in zmečkanosti? Tudi vaša kamra ne rabi biti nered in zmeda, potrebujete le nekaj organizacije in prostora. Na dosegu roke imejte oblačila oz. stvari, ki jih uporabljate vsakodnevno, ostale pa zložite zadaj ali na višje police.

omara z drsnimi vrati

Oblačil, ki jih v zadnjem letu dni niste uporabili, pa raje podarite in prihranite dragocen prostor. Seveda pa garderobne omare niso namenjene samo oblačilom, v njih lahko pospravite tudi posteljnino, odeje, čevlje, otroške igrače in vse ostale stvari, za katere ni prostora na dnevni svetlobi.

Zožajte izbiro s ključnimi vprašanji

Za lažjo izbiro si pred nakupom zastavite štiri vprašanja:

• Koliko prostora imate na voljo?

• Kaj vse boste v njej shranjevali?

• Kakšen videz oz. materiale želite?

• Koliko denarja ste pripravljeni odšteti zanjo?

V kolikor niste omejeni s prostorom v stanovanju ali proračunom, morda res nimate meja pri izbiri velikosti in načinom odpiranja vrat, lahko pa naletite na drugo, sicer bolj sladko oviro – preveč različnih stilov, dizajnov in dodatkov!

Za manjše prostore izberite omare z drsnimi vrati

V kolikor imate majhno spalnico ali sobo oz. jih boste morda postavili celo na hodnik, boste najverjetneje iskali omare z drsnimi vrati. Po prostornosti so popolnoma enake klasičnim omaram, za njihovo odpiranje pa ne potrebujete dodatnega prostora, tako kot pri krilnem odpiranju. Odvisno od njihove velikosti lahko imajo v notranjosti tako police kot prostor za obešanje, nekatere večje pa tudi predalnike.

Na kar morate biti pozorni pri njihovi izbiri, so vodila. Ta morajo teči gladko in tiho. Priporočamo, da ste na preži za “soft close” mehanizmom, ki poleg tihega zapiranja zmanjšuje prekomerno trenje med uporabo, kar posledično prepreči prehitro obrabo.

Stil, ki se poda v vsak prostor

Najverjetneje ni stila, ki si ga ne bi mogli zamisliti za svojo spalnico in v prodajalni Salon pohištva zanj najti ustreznega pohištva ter razloga, zakaj so dobra izbira. Lakirane z visokim sijajem optično povečajo majhen prostor; kombinacija laka in lesa daje videz elegance in hkrati sproščenosti; kombinacija laka/lesa in stekla daje občutek prefinjenosti; naravni les v prostor vdahne pridih narave in minimalizma; z izbiro klasičnega stila pohištvo ne bo nikoli zastaralo … Možnosti je ogromno, le najti morate takšno, ki ustreza vašemu stilu, potrebam in obstoječemu pohištvu.

omara z drsnimi vrati

Naj vas navdušijo dodatki!

Pohištva že dolgo več ne kupujemo samo zaradi funkcionalnosti, temveč veliko vlogo pri izbiri igra tudi videz in ostale možnosti, ki nam jih nudi. Najnovejši trendovski dodatki vas bodo navdušili vsakič, ko se boste postavili pred njo. To je lahko velika steklena površina na frontah, ki služi kot ogledalo in hkrati optično poveča prostor.

omara z drsnimi vrati

Za eleganten in prefinjen videz spalnice izberite takšno, ki ima vključeno osvetlitev in okrasni okvir. Če vas prstni odtisi odvračajo od omare z drsnimi vrati, si lahko omislite takšno z ročaji v tisoč in eni izvedbi. Strastni nakupovalci ali modni navdušenci, ki jo redno zalagajo z novimi oblačili, pa se bodo navdušili nad kombiniranimi možnostmi, kjer lahko police in prostor poljubno prilagajajo glede na količino oblačil.

Similar Posts: