Vsako delo nam gre veliko lažje od rok, če imamo spodbudno delovno okolje. To velja tudi za pisarno, ki si je ne moremo predstavljati brez pisalne mize na katero sodi lepa namizna svetilka. Ta je gotovo najbolj pomemben del vsake pisarne oziroma delovnega prostora. Delovna površina mora biti namreč dovolj velika, da na njej lahko nemoteno delamo, hkrati pa je pomemben tudi njen videz, saj se tako v delovnem prostoru bolje počutimo.

Urejena pisarna za več motivacije

Pomembno je, da si pisarno uredite tako, da se boste v njej dobro počutili in boste lahko nemoteno opravljali svoje delo. Na to je treba biti pozoren tudi pri izbiri pisalne mize. Ni namreč pomembno le, koliko je velika oziroma kako izgleda, ampak je treba biti pozoren tudi na primerno višino. Previsoka ali prenizka delovna površina nas bo namreč motila pri delu, prav tako pa je lahko eden od vzrokov za nepravilno sedenje.

Večina ljudi ima raje večje pisalne mize, pa čeprav je danes vedno manj papirniškega poslovanja, zato na mizi ni več toliko stvari kot nekoč. Računalnik navadno zaseda njen največji del, sploh če nimamo prenosnika, ampak uporabljamo stacionarni računalnik. Poleg tega marsikdo za svoje delo uporablja tudi dva monitorja, kar zasede več prostora in na kar je treba razmišljati že pri načrtovanju pisarne.

Na delovno površino pogosto tudi kaj odložimo, tja postavimo telefon, blokec, pisalo, kozarec ali skodelico kave. Če za vse to ni dovolj prostora, se nam hitro zgodi, da moramo nenehno paziti, da česa ne bi prevrnili. To je vsekakor zelo nadležno. V kolikor je le na voljo dovolj prostora v pisarni, se torej splača odločiti za večjo delovno površino!

Prostor, ki naredi vtis

Materiali, barve in oblike pisarniškega pohištva zelo vplivajo na dobro počutje v prostoru. Prav tako pa kakovostni materiali in izbrane barve naredijo vtis tudi na poslovne partnerje. Dobro je, če barve pisarniškega pohištva niso preveč žive, ampak bolj umirjene. V zadnjem času je zelo priljubljena bela barva, ki daje vtis urejenosti, hkrati pa prostor optično poveča. Še ena dobra ideja pa so omare z drsnimi vrati. Kadar delate, vrata enostavno odprete, kadar pa vašo pisarno obišče poslovni partner ali stranka, pa lahko omaro v hipu zaprete in poskrbite za pospravljen in urejen videz celotnega prostora.

Similar Posts: