Razmišljate, da bi prvič kupili motor? Že nekaj let niste vozili ter potrebujete nasvet za nakup opreme? Vas zanimajo najnovejši trendi? Kvaliteta motorja ni edini dejavnik za mirno in brezskrbno vožnjo. Pomemben del je tudi dodatna moto oprema, kamor spadajo čelada, rokavice, jakna, škornji in podobno. Nepredvidljivim razmeram v prometu se ne morete prilagoditi popolnoma.  Padec že pri razmeroma nizki hitrosti 60 km na uro, lahko prinese kup odrgnin, zvinov, zlomov ali celo resnih poškodb. Pri nakupu morate upoštevati ne samo ceno, temveč udobnost, varnost in zanesljivost vseh delov opreme

Čelade in vezirji

Raziskave so pokazale, da skoraj 45 odstotkov poškodb glave  prejmejo nezakrita področja. Moto oprema Ljubljana  mora v izogib resnim katastrofam vsebovati čelado, ki pokrije celotno površino glave. Poleg varovanja pred poškodbami ima še dodaten bonus, saj vas varuje tudi pred vetrom in žuželkam. Čelade in vezirji imajo omejeno življenjsko dobo, ponavadi okoli pet let.  Po preteku tega obdobja, lepilo in druga sredstva, ki držijo čelado v enem kosu, popustijo in ne nudijo polne zaščite pred padci.  Čelado vedno kupite neposredno pri priznanih prodajalcih in ne skušajte prihraniti denarja z nakupom rabljene. Vaša glava mora biti med vožnjo popolnoma  in kvalitetno zaščitena.

Jakna in hlače

Moto oprema Ljubljana vsebuje tudi posebne specializirane jakne in hlače. Oba elementa zaščitita vaše občutljive predele, predvsem rebra, roke, hrbet in notranje organe. Oba morata biti obenem udobna in varna. Oprijemati se morata vašega telesa do te mere, da vam služijo kot druga koža. Obenem morata biti dovolj ohlapna, da vas ne ovirata med vožnjo. Na  področju komolcev, ledvenega dela, kolenih in morda tudi po goleni pa morata biti dodatno podložena s posebno zaščitno plastiko ali jeklom, ki prenese silo padca ali drgnjenja po trdi površini.

Kvalitetna moto oprema Ljubljana zaščiti tudi dlani in noge

Kvalitetni škornji vam ob stiku s trdo površino zaščitijo področje gležnjev, prstov in narta. Rokavice preprečijo stik vaših dlani s trdo površino. Obenem poleti preprečujejo, da bi znojne dlani zdrsnile s krmila. Kvalitetna moto oprema zaščiti vse dele vašega telesa pred vremenskimi vplivi, žuželkami in posledicam padca.

 

Similar Posts: