Namizna svetilka je zelo priročen del opreme vsakega stanovanja. Njen nakup vam bo prav prišel, če imate otroke ali pa če se vam pogosto zgodi, da službeno delo dokončujete doma. To se namreč verjetno velikokrat zavleče pozno v noč. Problem, ki se pojavlja pri tem, je, da ima veliko ljudi takrat že utrujene oči. Dostikrat pride do meglenja ali drugih težav z vidom. Svetloba, ki prihaja od stropne svetilke, tega procesa gotovo ne olajša.

Zakaj? Ker zaradi oddaljenosti ne daje dobrega vira svetlobe za natančno delo, kot je recimo delo z računalnikom, branje, pregledovanje dokumentov in podovno. Prav za take primere je namizna svetilka dobra rešitev, ker zaradi bližine dovolj dobro osvetli potreben predmet.

Primerna za študij

Kot predmet vam namizna svetilka ne bo vzela veliko prostora, oči pa vam bodo zanjo nadvse hvaležne. Glede na vaše potrebe lahko izbirate med mnogimi različnimi modeli. Obstajajo takšne, ki jih lahko prepogibate in tako še bolj usmerjate vir svetlobe tja, kamor želite. Tak model priporočamo v uporabo vsem tistim, ki veliko pišejo ali morajo biti zelo zbrani pri branju, npr. za potrebe študija oziroma učenja. Predlagamo vam tudi, da izberete tak model, kjer bo svetloba prihajala direktno od žarnice, saj je tako osvetlitev boljša.

Da bo branje prijetnejše

Če bo vaša nova namizna svetilka namenjena predvsem sproščujočemu branju zvečer, vam svetujemo, da izberete tako, kjer bo žarnica skrita za steklom. Takšne luči namreč oddajajo bolj mehko in razpršeno svetlobo, ki daje večji občutek domačnosti. Tako boste prav gotovo zvečer komaj čakali, da se lahko posvetite branju in zaradi prijetne osvetlitve ob tem še bolj uživali kot pred tem.

Ne pozabite na otroke

Zgoraj sem omenila, da namizna svetilka obvezno sodi tudi v otroško sobo, da bodo vaši otroci lahko ob temnih zimskih popoldnevih napisali domačo nalogo in se učili, ne da bi si pri tem kvarili oči. Naj si lučko v ta namen izberejo sami, da bo točno po njihovem okusu. Na voljo so različni pisani in igrivi modeli, primerni prav za njih.

Oni bodo zadovoljni, ker ste upoštevali njihovo mnenje, vi pa, ker ste kot odgovoren starš poskrbeli za njihov vid.

Ali veste da je lahko kotna sedežna garnitura tudi sredi sobe. To se povečini naredi v velikih sobah. Več si lahko preberete v članku, če sledite povezavi.

Similar Posts: