Pred dobrim desetletjem je bilo zelo težko priti do dobrega psihoterapevta. Psihoterapija je bila takrat tabu tema, o kateri ni želel nihče prav dosti govoriti. Takrat je veljalo, da si psihoterapevtsko pomoč poiščejo le zelo bolni ljudje. A dandanes, v modernem hitrem svetu se o psihoterapiji govori veliko več kot pred leti. Postala je pravzaprav zelo popularna med povsem običajnimi ljudmi, ki se soočajo z določenimi težavami na čustvenem, vedenjskem ali socialnem področju.

Po pripovedovanju moje babice, ki se je pred leti soočila z izgubo svojega moža in je potrebovala kar nekaj pomoči po takšnem tragičnem dogodku, je bila takrat psihoterapija na voljo le v Ljubljani. Danes pa nam v sosednji ulici od naše hiše, sredi štajerske prestolnice, zeva napis psihoterapija Maribor.

Ko sem se malo bolj želela pozanimati o psihoterapiji Maribor, sem prebrala, da gre za poglobljeno razumevanje in obravnavanje duševnih motenj pri ljudeh, z namenom olajšanja simptomov, odpravljanja neželenih čustvenih in vedenjskih stanj in prepričanj. Glavni cilj vsake psihoterapije pa je osebnostna rast in razvoj.

Uveljavljena ordinacija in dober psihoterapevt

Psihoterapija Maribor je prav gotovo ena izmed bolj znanih in uveljavljenih psihoterapevtskih ordinacij pri nas. V ordinaciji psihoterapija Maribor je uspešno poiskalo pomoč že kar nekaj mojih znancev in prijateljev, ki so se soočali z različnimi težavami. Šele, ko sem sama začela raziskovati področje psihoterapije, sem pravzaprav videla koliko ljudi potrebuje pomoč tudi na psihosocialnem področju pri soočanju z raznoraznimi težavami. Ljudje obiskujejo psihoterapijo Maribor zaradi različnih duševnih motenj.

Najpogosteje se za psihoterapevtsko obravnavo odločijo ženske z motnjami prehranjevanja (kot je anoreksija ali bulimija), potem pa tudi drugi, ki se znajdejo na kritični točki v svojem življenjem. Zelo pogoste so tesnobne motnje ali anksioznost, pa tudi depresivne motnje.

Pomembno je zaupanje v psihoterapevta

Ključen je pomen kvalitetnega in zaupanja vrednega odnosa med psihoterapevtom in pacientom. V tem odnosu je najbolj pomembno, da se razvije resnično zaupanje in da se pacient počuti varnega. Psihoterapevt pomaga pri ugotavljanju vzrokov naših težav in postopnem odpravljanju le teh. Psihoterapija Maribor je gotovo ena izmed najboljših možnosti za psihoterapevtsko pomoč na štajerskem koncu Slovenije.

Similar Posts: