led-reflektor-s-senzorjem

Dokler ljudje nismo imeli razsvetljave, se je svet zdel temačen in nevaren. Ko je sonce zašlo, so stvari dobile drugačno podobo, in marsikdaj smo bili prepuščeni nevarnosti – tako resnični kot tisti iz domišljije. Razvoj mest je prav zato že zelo zgodaj poskrbel za ulično razsvetljavo, ki jo poznamo že od takrat, ko svetilke še niso delovale na elektriko, temveč je bilo potrebno prižgati vsako plinsko svetilko posebej. Vendar je bilo za mesta to še kako smiselno: glavne ulice, ki so bile zvečer osvetljene, so postale prijaznejše.Danes si urbanih naselij brez razsvetljave ne znamo več predstavljati, prav tako pa radi poskrbimo tudi za to, da se v temi osvetli okolica našega doma ali poslovnega prostora. Svetloba še vedno pomeni varnost, na srečo pa se nam ni potrebno več ukvarjati s prižiganjem plamena v plinskih svetilkah. Najbolje je, da uporabimo led reflektor s senzorjem (http://www.volino-svetila.si/led-svetila/led-reflektorji.html), ki porabi malo energije, poleg tega pa se samodejno vključi, ko je to potrebno.

Zakaj je led reflektor s senzorjem tako praktičen?

LED tehnologija je prinesla kar precejšen napredek na področju razsvetljave. Led reflektor s senzorjem tako porabi izjemno malo energije, tako zaradi varčnosti LED svetil, kot tudi zato, ker se vključi zgolj po potrebi. Kljub temu, da je varčen, pa zagotavlja izjemno svetilnost in z njim brez težav osvetlimo okolico stavbe, pa naj bo stanovanjska ali poslovna.

https://www.youtube.com/watch?v=jE8bhpZxa6c
Led reflektor s senzorjem ali solarne svetilke se najbolj pogosto montira v bližino vhodnih vrat, pogosto pa osvetljuje tudi dostavno pot ali dovoz ter dvorišče. To pomeni, da osvetli področje, kjer je to potrebno zaradi olajšanja naše uporabe, kot tudi zaradi nadzorovanja dostopa – povabljenih in nepovabljenih.

Led reflektor s senzorjem za inteligentno razsvetljavo

Zaradi varnosti ter tudi zaradi varovanja okolja se vse pogosteje odločamo za uporabo tako imenovanih inteligentnih tehnoloških rešitev, med katere spadajo tudi pametne stavbe – stavbe, ki so avtomatizirane in tako pomagajo varčevati in zagotavljati varnost. Da bi to dosegli, ni nujno vložiti velika sredstva v sistem avtomatizacije. Za pametno zunanjo razsvetljavo ne potrebujemo visoke tehnologije, ki je računalniško krmiljena – tudi led reflektor s senzorjem gibanja povsem zadostuje. Led reflektorje s senzorji lahko namestimo tako, da pokrivajo vsak svoje področje in se vključijo točno takrat, ko je to tam potrebno, prav tako pa se lahko tudi dopolnjujejo – vključujejo se eden za drugim in tako zagotavljajo svetlobo tudi takrat, kadar se gibanje prestavlja iz enega v drug sektor.

Similar Posts: