Nekoč so bili računalniki za osebno uporabo dragi, zato ni bilo popravilo računalnikov nič posebnega. Znotraj ohišja je bilo vsake toliko potrebno poskrbeti za zamenjavo kakšnega elementa, pa je “stara škatla” ponovno brezhibno delovala. Danes pa vsaj računalnike, ki jih uporabljamo doma, popravljamo zelo redko – povsem drugače pa je s tistimi, ki so v uporabi za posel.

Popravilo računalnikov za delo

Če je računalnik vaše glavno delovno orodje, potem vanj verjetno niste vložili malo. Zagotovili ste si kakovost, ki seveda ni neranljiva. Pojavijo se lahko tako strojne okvare kot tudi programske težave, pri katerih je popravilo računalnikov najcenejša rešitev. Še zlasti takrat, ko pride zaradi okvare tudi do možnosti izgube pomembnih podatkov, pa nenazadnje druge možnosti tudi nimate. Potrebno je reševanje oziroma obnova podatkov, v računalniku pa se zamenja okvarjeni del, na primer trdi disk. Vse ostale kakovostne in običajno drage komponente lahko ohranimo. Zlasti pri zmogljivejših in dražjih računalnikih na kaj drugega niti ne pomislimo.

Se je mogoče temu izogniti? Delno oziroma v veliki meri. Večinoma se lahko popravilo računalnikov prepreči, če je poskrbljeno za dobro vzdrževanje in tudi primerno zaščito.

Domači računalniki

Pri domačih računalnikih se večinoma odločamo za bolj enostavne naprave, v katere ne vložimo več kot ene mesečne plače, ali pa še toliko ne. Prav tako večina ljudi kupi prenosni računalnik, ne pa klasičnega. To pomeni, da pravzaprav ni težave, če je potrebno računalnik na vsaka tri do pet let zamenjati. Popravilo računalnikov nas lahko tudi stane precej veliko – če se nam na prenosniku okvari ekran, ga ni smiselno menjati, temveč je bolje kupiti kar nov računalnik.


Kaj pa s podatki, ki ob okvari izginejo? Ob okvari diska ali drugega pomembnega dela kupite nov računalnik, hkrati pa se odločite za kopiranje podatkov s stare naprave. Vse podatke vam namreč lahko rešijo in prenesejo. Vendar pa je za to potrebno podjetje, ki se spozna na popravilo računalnikov, ne pa prvi sosed, ki ve o tehnologiji malo več kot vi – če delo ni opravljeno s pravim pristopom, so namreč lahko vaše vsebine tudi za vedno izgubljene. Ne tvegajte – verjemite, da se ne izplača!

Similar Posts: