Našo dnevno sobo lahko spremenimo na bolje, če izberemo kotno sedežno garnituro, ki nam bo omogočila, da smo bolj sproščeni v našem domu. Na izbiro imamo mnogo različnih oblik, znamk ter vrst materialov, ki se lahko močno razlikujejo eden od drugega. Z izbiro kotne sedežne garniture (nakup npr. v volino.si) bomo lahko tudi majhne sobe spremenili v prostor, kjer se lahko družimo s prijatelji. Odvisno je seveda od tega, kar želimo in od velikosti naše sobe. V tem članku si bomo pogledali kako nam kotna sedežna garniture lahko olajša življenje in na kaj moramo paziti pri nakupu.

Povečajmo prostor sedenja

Trenutno so najbolj popularne sedežne garniture take, ki popolnoma zaobjamejo kot sode. Možne so tudi kombinacije z tro in dvo-delnim kompletom, vendar tako dobimo mrtvi kot sobe, ki ostane prazen. S primerno kotno garniture, bomo bolje izkoristili prostor v majhnih sobah. Seveda jih lahko uporabljamo tudi v večjih prostorih in tudi tako bolje izkoristimo prostor.

Kotna sedežna garnitura

Najbolje je, da pred nakupom se osredotočimo na to, kar želimo. Tako se moramo vedno prvo vprašati kam bomo sofo namestili.

Pravilna postavitev

Ko se odločimo za mesto, kjer bo bila naša kotna sedežna garnitura, ga moramo prvo izmeriti. Če bomo imeli pravilne mere, bomo vedeli s kakšnimi dimenzijami imamo opravka. To nam bo močno olajšalo nakup, saj se bomo zavedali kakšne so naše omejitve.

https://www.youtube.com/watch?v=4oOb_q5_s9M

Za lažjo predstavo, kaj pričakujemo od naše kotne garniture se vprašajmo še:

  • Ali je dovolj prostora za hojo mimo in okoli zofe?
    To je zelo pomembno, saj če zofa ni dostopna, lahko hitro nastane zmeda. To je posebej uvidevno, če gostimo veliko ljudi na garnituri in se je potrebno nenehno umikati drugim gostom.
  • Ali je dovolj prostora, da odpremo okna in vrata?
    Pred nakupom zofe, izmerimo, če je dovolj prostora za vso ostalo opremo v naši sobi. Preglejmo, če se okna, predalniki in seveda vrata lahko odpirajo brez težav.

Sedežna garnitura sredi sobe

Morda se sliši kot nekaj, kar ne bi nihče storil, vendar kotna sedežna garnitura je lahko tudi sredi sobe. To se povečini naredi v velikih sobah, kjer imamo dosti prostora. Taka postavitev razdeli sobo na več delov in zapolni prostor. Obenem pa naredi odličen osrednji prostor, kjer se lahko družimo s prijatelji in družino.

Similar Posts: