Vsi odgovorni lastniki psa in drugih mali živali zagotovo dobro veste, katera hrana živali najbolj ustreza in da mora biti kar se da zdrava ter uravnotežena. Na trgu je na voljo tudi BARF hrana za pse, o kateri pa morda ne veste prav dosti. Gre za surovo vrsto pasje hrane, ki je v zadnjem času vse bolj prepoznavna, obenem pa tudi vse bolj prepoznaven in priljubljen način prehranjevanja hišnih ljubljencev.

Surovo hranjenje psa naj bi prinašalo številne pozitivne učinke. Med drugim naj bi bila BARF hrana za pse lahko prebavljiva, izboljševala naj bi počutje živali, njeni iztrebki naj bi bili bolj kompaktni, zobje bolj čisti, prinašala naj bi bistveno manj energije.

Zakaj bi moral pes jesti surovo hrano?

Verjetno ste v zadnjem času kje prebrali ali slišali o tem, da je vse bolj priljubljeno naravno prehranjevanje oziroma hrana s kar najmanj umetnih sestavin. To velja tako za človeško hrano kot živalsko. Če želite torej svojemu psu ali drugi mali živali ponuditi naravno, vrsti prilagojeno prehrano, s kakršno bi se živali srečale na primer v divjini, potem izberite surovo hrano.

BARF hrana za pse je surova vrsta pasje hrane
BARF hrana za pse je surova vrsta pasje hrane, ki je v zadnjem času vse bolj prepoznavna.

Glede na vaša osebna prepričanja in kateri tip hranjenja najbolj ustreza vaši živali, se lahko odločite za hranjenje izključno z mesom ali pa v obrok hišnega ljubljenčka dodate manjšo količino sadja, zelenjave, zelišč, morda celo ogljikovih hidratov.

Shranjevanje surove hrane za pse

Dejstvo je, da so briketi za pse z razlogom najbolj priljubljena vrsta pasje hrane, ker je z njimi precej manj dela kot s surovo hrano, kot je na primer BARF hrana za pse. Takšna hrana v primerjavi z briketi namreč ne more čakati v posodici živali, ker se lahko zelo hitro pokvari, prav tako pa privabi nezaželene vsiljivce, na primer v obliki mrčesa.

Nasvet kako pripraviti BARF hrano za pse s pravilnim razmerjem hranil

Če vaš kosmatinček mesa ne poje takoj, ga lahko preprosto shranite v hladilniku in mu ga ponudite nekoliko kasneje, a ne dlje kot v roku 24 ur. Pasjo posodico pa morate zelo natančno očistiti. Ob tem je potrebnega nekaj prostora tudi v zamrzovalnem delu hladilnika in seveda tudi načrtovanje vnaprej. Surova pasja hrana se mora namreč odmrzniti nekaj ur prej, preden jo boste želeli ponuditi psu.

Similar Posts: