Poletni meseci prinesejo številne nadloge za naše kosmate prijatelje. Posebej nadležne so pasje bolhe, saj jih zelo težko opazimo. Naredijo pa veliko škodo našemu psu, saj mu povzročajo neudobje ter mu razdražijo kožo. Vse to pa pomeni, da se lahko razvijejo številne bolezni kože, okužbe, paraziti ter druge nevšečnosti. Živijo pa lahko tudi v našem stanovanju in grizejo tudi ljudi. Srečo lahko infestacijo bolh odpravimo na številne načine. Najbolje pa je, če sprva preprečimo njihovo naselitev v okolje našega psa in doma.

Pasje bolhe ne živijo na našem psu

Veliko ljudi zmotno misli, da bolhe živijo na kužku. V resnici pa temu ni tako. Vse pasje bolhe živijo v okolici psa. Na njem pa se samo hranijo. Pri bolj opaznem razvoju se nam morda zdi, da v kožuhu našega psa živijo. Dejansko pa se nahajajo nedaleč od kraja, kjer naš pes spi ali se čez dan zadržuje. 

Pasje bolhe ne živijo na našem psu
Bolhe pri psih so zelo razširjene pri slabo negovanih psih

Našega psa lahko zaščitimo pred bolhami na številne načine. Najbolj učinkovita je uporaba proti-parazitnih ampul, ki odganjajo in zastrupijo bolhe na našem psu. Nekateri ljudje pa tudi uporabijo ultrazvočne odganjalce parazitov, vendar niso najbolj učinkoviti.

Bolhe za seboj puščajo sledove v kožuhu

Infestacija bolh pri psih je sprva neopazna. Jo pa lahko prepoznamo po tem občutno večjem srbenju, ki muči našega psa. Morda se bolj praska, grize po telesu, po tačkah, po repu ipd. Večinoma se bolj zadržujejo pri repu, kjer najraje tudi pikajo našega psa. Zato se bo velikokrat grizel okoli in po samem repu, če se na njem nahajajo bolhe.

Kako se v 4 preprostih korakih zajamčeno znebiti bolh

Piki bolh so lahko zelo stresni za našega psa. Posebej, če mu povzročajo neudobje že dalj časa. Glavni znak, ki ga za seboj puščajo bolhe za pse so ostrani v obliki iztrebkov. Te so po izgledu majhne črne pike, ki ostanejo v kožuščku.

BARF hrana za pse

BARF surova hrane za pse in njene prednosti

Katera hrana živali najbolj ustreza in je kar se da zdrava ter uravnotežena? Na trgu je na voljo tudi BARF hrana za pse, o kateri pa morda ne veste prav dosti. 

Preberite več v članku na povezavi.

Ovratnice proti bolham so zelo učinkovite

Začetek bolj toplih dni pomeni, da našega psa pričnejo ogrožati številni paraziti. Ko govorimo o pasjih bolhah, so lahko te prisotne tudi skozi celo leto, če se naselijo v naš dom. Zato je zelo pomembno, da našega psa preventivno zaščitimo pred možnim napadom bolh s pomočjo moderne tehnologije. Zelo popularne so ovratnice proti bolham, ki imajo življenjsko dobo od 1 meseca pa vse do 8 mesecev in več. Aktivno odganjajo tudi druge parazite, kot so pršice. Pomembno je, da preberemo navodila proizvajalca, kako se ovratnico uporablja.

Najhitreje bomo bolhe pri psih opazili, če jih redno češemo. Priporoča se, da redno kupujemo ampule proti bolham, saj so najboljše obrambno sredstvo, ki jim prepreči razmnoževanje in hranjenje na našem psu.

Similar Posts: