Gotovo tudi vi vsaj enkrat na dan obiščete splet. Na njem iščete številne informacije, storitve, izdelke in še kaj. Pri vstopanju na posamezne spletne strani opažate, da so vam nekatere med njimi zelo všeč, spet druge pa vas niti malo ne pritegnejo. Poleg same podobe je pomembno še, kako se na določeni spletni strani znajdete in koliko časa morate počakati, da se vam ob kliku na kaj odpre. 

Morda imate tudi sami svojo spletno stran oziroma svojo spletno trgovino, zato še toliko bolj veste, kaj vse se skriva v ozadju. Zelo pomembno je, kako je spletna stran oblikovana. Tako nalogo je najbolje zaupati osebam, ki se s tovrstnim oblikovanjem profesionalno ukvarjajo. Oblikovanje spletnih strani je storitev, ki jo pri nas ponuja kar nekaj podjetij. 

Temeljito posvetovanje s ponudnikom 

Ko si boste izbrali svojega oblikovalca spletne strani, se morate z njim najprej temeljito pogovoriti. Spletna podoba se namreč izdela izključno na osnovi naših želja. Za kakovostno in učinkovito izdelavo spletnih strani si moramo odgovoriti na nekaj zelo pomembnih vprašanj. To so: na katere uporabnike spleta ciljamo; kaj želimo doseči; na kakšen način bomo najbolj pritegnili naše obiskovalce in kako bomo najlažje dosegli, da se bodo naši obiskovalci tudi v prihodnje vračali na našo stran. 

Četudi sami ne boste imeli na začetku oblikovanja spletne strani posebnih idej, vam bo ponudnik na osnovi vašega logotipa, letakov, brošur ter še česa pomagal svetovati. Oblikovanje spletnih strani od vas zahteva tudi izbiro barvnih kombinacij. Ko je vse nared, ponudnik pripravi osnutek, ki vam ga bo poslal v predogled. Če boste z njim zadovoljni, se lahko prične oblikovanje spletne strani. V nasprotnem primeru pa bo ponudnik glede na vaše pripombe naredil želene popravke. 

Osnutek spletne strani 

Oblikovanje spletnih strani v prvi vrsti vključuje osnutek, ki vam ga ponudnik pošlje, preden začne z resnejšim delom. Osnutek vsebuje glavo in nogo strani, menije in podmenije, primere fotografij, kontaktni obrazec in še testno besedilo. 

Morda pa imate grafično podobo za oblikovanje spletnih strani že pripravljeno. Spletna stran se v tem primeru lahko pripravi glede na to. 

Po izdelavi dizajna je na vrsti tehnična izdelava spletne strani. Naročnik lahko potek izdelave spremlja kar na testnem naslovu, ki mu ga pošlje izdelovalec. Oblikovanje spletnih strani in izdelava se zaključi s testiranjem delovanja in objavo spletnih strani na domeni ter vpisom spletne strani v vse večje spletne iskalnike, kot so Najdi.si, Google itd. 

Similar Posts: