Web hosting na Hrvaškem ponujajo različni ponudniki. Cene so ugodne in vsekakor se vam splača malo pogledati, kateri ponudnik bi bil najbolj primeren za vas. Možnosti imate namreč kar precej, vsekakor pa različni ponudniki seveda ponujajo različne pakete in možnosti za gostovanje, zato je treba najprej preveriti, ali imajo sploh na voljo tisto, kar potrebujete. Če je to le klasično gostovanje, potem ga ne bo težko najti tudi po zelo ugodni ceni, v kolikor pa iščete kaj bolj specifičnega, bo verjetno iskanje ustreznega ponudnika trajalo malo dlje.

Web hosting Hrvaška – zanesljivi ponudniki spletnih storitev

Tudi na hrvaškem trgu lahko najdete kar nekaj ponudnikov spletnih storitev, ki ponujajo spletno gostovanje, registracijo domen in različne druge spletne storitve. Katerega med njimi boste izbrali za web hosting na Hrvaškem, je odvisno od tega, kaj točno potrebujete oziroma kakšne so vaše zahteve. Na voljo imate na primer naslednje možnosti:

  • – klasično spletno gostovanje za enostavne spletne strani,
  • – WordPress gostovanje,
  • – gostovanje za tiste, ki imajo več spletnih strani,
  • – gostovanje po meri,
  • – (managed) VPS
  • – reseller gostovanje.

Kakšno gostovanje izbrati?

V primeru, da ne veste točno, kakšno spletno gostovanje bi bilo najbolj primerno za vas, je najbolje kontaktirati ponudnika spletnih storitev in se z njim pogovoriti o tem, kaj sploh potrebujete. Če imate veliko tehničnega znanja, potem natančno navedite vse specifikacije vaše spletne strani in razložite svoje zahteve. V primeru, da o spletnih straneh ne veste veliko, pa lahko vse skupaj razložite tudi bolj po domače: važno je, da ponudnik ve, koliko spletnih strani imate, kako velike so oziroma koliko prostora na strežniku imajo, ali so narejene v WordPressu ali kakšnem drugem orodju itd. Tako boste skupaj našli ustrezen paket gostovanja, ki vam bo najbolj ustrezal.

Potrebujete tudi SSL certifikat?

Ko izbirate ustrezen web hosting na Hrvaškem, premislite ne le o vrsti gostovanja, ki ga potrebujete za vašo spletno stran ali večje število strani, ampak pred izbiro ponudnika spletnih storitev premislite tudi o vsem ostalem, kar vam ta omogoča. Ena od teh stvari je recimo SSL certifikat. Pri nekaterih ponudnikih ga boste dobili celo brezplačno, kar je velik plus, poleg tega pa vam ponujajo še različne druge ugodnosti. 

Similar Posts: