Transportni voziček se uporablja v različnih industrijah, namenjen pa je temu, da delavcem olajšuje delo v skladiščih in prostorih za natovarjanje in razkladanje blaga. Nakladalni ročni voz omogoča veliko nosilnost različnih predmetov in tovora. Največkrat so izdelani iz aluminija, jekla ali najlona, zato da lahko zdržijo večje obremenitve pri transportu težjih predmetov. Tovorna oprema pa ima tudi vrtljiva kolesa, največkrat izdelana iz trpežne gume. 

Nakladalne plošče v različnih dimenzijah so izdelane za ročni prevoz tovora, kot so zabojniki, blago, pošiljke in drugo. Transportni voziček v različnih funkcijah pa je lahko izdelan posebej za prevažanje določenih predmetov, kot so jeklenke, industrijski sodi in gume v različnih velikostih.

Industrijski transportni vozički z različnimi funkcijami
Transportni voziček za prevoz različnih predmetov

Industrijska oprema za nakladanje, prevažanje in razkladanje predmetov se prilagaja vrsti tovora, zato da bi bil transport čim bolj varen, tako za predmete kot za delavce, ter učinkovit in hiter.

Različne vrste nakladalne opreme za prevažanje predmetov  

Jeklene nosilne konstrukcije z izvlečnimi policami in ploščadmi večji dimenzij so izdelane za prevoz težjih predmetov. Da bi lahko ročni voz prevažal težji tovor je opremljen tudi z galvaniziranimi diski in nosilnimi profili, ki so trdno pritrjeni na spodnje platforme s kolesci in na nosilne izvlečne police.

Za bolj enostavno ravnanje pa je transportni voziček lahko opremljen z nožnim dvigalom za dvigovanje in spuščanje predmetov iz nakladalne plošče. Sicer pa se industrijska oprema za prevoz predmetov deli na:

  • Skladiščni in dostavni vozovi 
  • Oprema s platformo 
  • Vozovi za prevoz jeklenk in industrijskih zabojev  
  • Prevozni skiroji 
  • Zložljiva oprema 
  • Vozički za trgovine 

Posebne funkcije nakladalne opreme za prevoz tovora 

Manjša in ožja skladišča uporabljajo zložljive ročne vozove za prevoz predmetov, saj se enostavno zložijo in pospravijo, kadar jih delavci ne uporabljajo. Na voljo pa je tudi naslednja industrijska oprema za prevažanje tovora, ki ima posebne funkcije: 

  • Ročni tovorni vozovi, s katerimi je mogoče predmete prevažati tudi po stopnicah. To jim omogočajo vgrajene drsne tirnice, ki se premaknejo na vsaki stopnici. 
  • Industrijska oprema z zložljivo lestvijo, ki omogoča nastavitve treh različnih višinskih položajev, zato da delavec lahko lažje doseže različne višine iz stojal in skladiščnih regalov. 

Industrijski transportni vozički z različnimi funkcijami in v različnih vrstah so na voljo za nakup v spletni trgovini na naslovu www.svedmach.si. Podjetje SVEDMACH je specializirano za prodajo kakovostne industrijske opreme in pripomočkov za prevoz predmetov. Določeno opremo pa je mogoče tudi najeti. 

Similar Posts: