Izboljšanje zmogljivosti prevažanja prtljage našega vozila je pomembno iz več razlogov. To še posebej velja za SUV-je, terence, poltovornjake in druga vozila, kjer je zanesljivost ključnega pomena. Moderni strešni nosilci za tovorna vozila so narejeni iz zelo kakovostnih materialov. Imajo tudi večjo nosilnost, kar jih naredi primerne za prevažanje raznovrstne prtljage. Tako je mogoče s seboj na potovanje vzeti rezervne dele za avto, motorno olje, opremo za kampiranje, dodatna oblačila in še mnogo drugih predmetov. Prtljaga na strehi ne bo obremenjevala notranjosti vozila in zato bo naša izkušnja vožnje bolj prijetna ter varna.

Strešni nosilci za tovorna vozila so preprosti za namestiti

Dandanes lahko izbiramo med različno univerzalno in tipsko opremo za naše vozilo. To tudi velja za strešne nosilce za tovorna vozila, saj so na voljo v obeh omenjenih izvedbah. Tipske izvedbe so mišljene za določeno vozilo ali serijo vozil. Medtem, ko univerzalne izvedbe nosilcev za streho tovornih vozil je mogoče namestiti na številna vozila različnih velikosti.

Strešni nosilci za tovorna vozila za vozila različnih velikosti.
Strešne nosilce za tovorna vozila je mogoče namestiti na številna vozila različnih velikosti.

Univerzalne nosilce se priporoča za voznike, ki nimajo na voljo nakupa tipskih izvedb nosilcev. Veliko prednost imajo v primeru, da želijo univerzalni strešni nosilec za tovorno vozilo premestiti na drug SUV, ali terenec. Ker imajo nastavljiva vodila in druge lastnosti, je premestitev mogoče opraviti brez težav in v zelo hitrem času.

Varna vožnja s prtljažnikom na strehi

Prevažanje prtljage na sedežih ali drugje znotraj kabine je hitro zelo nevarno. Veliko bolje je, če dodatne predmete prevažamo v strešnem kovčku ali neposredno na strešnih nosilcih z vrvmi. Tako tudi razbremenimo notranjost vozila, saj se ne bo prtljaga premetavala po notranjosti vozila in s tem ogrožala voznika, sovoznika ter potnike.

Uporaba strešnih nosilcev za tovorna vozila, terence ali SUV ima veliko prednosti pri vožnji po brezpotjih. Ker bo večino prtljage na strehi, se težišče vozila ne bo premestilo v zadnji del vozila, kjer je prtljažnik. S tem bo vožnja navkreber veliko lažja in bolj stabilna, kar je zelo pomembno pri ohranjanju varnosti.

Prevažanje bolj nerodnih predmetov ne strehi vozila je mogoče

Morda si lastimo manjše tovorno ali industrijsko vozilo, ki nima veliko prostora v prtljažniku. Pripeti pa se situacija, kjer moramo naložiti bolj neroden predmet, kot je kolo, kanu, kos pohištva in podobno. Če omenjene ali druge predmete naložimo v prtljažnik, lahko poškodujemo sedeže, preprogo prtljažnika, stekla vozila in druge ključne avto dele.

Ste vedeli, da lahko na strešne nosilce za tovorna vozila namestite tudi solarne panele?

Za prevažanje predmetov bolj neobičajnih dimenzij so strešni nosilci za tovorna vozila idealni. Na njih je mogoče namestiti večje in manjše predmete. Priporočljivo je, da smo previdni, saj se bo višina našega vozila povečala. To pa moramo imeti v mislih, ko vozimo čez tunele, uporabljamo parkirne hiše, garaže in podobno. V vsakem primeru je mogoče pustiti nosilce na strehi vozila nameščene skozi celo leto. Če pa jih želimo odstraniti, pa je to mogoče narediti v razumno kratkem času.

Similar Posts: