Načrtujete dopust ali pa se nanj celo že odpravljate? Če boste šli na dopust z avtomobilom, vam priporočamo, da s seboj vzamete še strešni kovček, ki se ga da na enostaven način montirati na nosilce na strehi avta. Tako boste imeli v avtu kar naenkrat več prostora in vam ne bo treba prtljage tlačiti še pod noge sopotnikov, zato bodo ti veliko bolj udobno potovali. Prepoln prtljažnik pa je večen problem tudi zaradi slabe preglednosti ter tega, da morate pogosto odstraniti več kosov prtljage in vsega ostalega, preden se dokopljete do tistega, kar iščete …

V primeru, da poskrbite za dodaten shranjevalni prostor na strehi avta, se boste tem težavam elegantno izognili. Seveda pa je tak strešni kovček odlična rešitev tudi za družine in večje družbe, ki potujejo skupaj, njihov avto pa je premajhen za vse, kar bi radi vzeli s sabo. Zato takoj prenehajte razmišljati o tem, kaj vse bi lahko pustili doma, da bi lahko vse pospravili v avto, in raje začnite premišljevati, kakšni strešni kovčki so na voljo in kakšen bi bil najbolj primeren za vas.

Na kaj paziti pri nakupu?

Odločili ste se, da boste kupili strešni kovček, vendar ste med ogledovanjem ponudbe ugotovili, da je izbira precejšnja ter da se razlike poznajo tudi pri ceni, čeprav na prvi pogled vsi izdelki izgledajo vsaj približno enako. Vendar se cena še kako pozna pri trpežnosti materialov in kakovosti mehanizmov za odpiranje in zapiranje. S postavitvijo strešnega kovčka na streho avta tega izpostavite tudi slabemu vremenu, vlagi, dežju in tako dalje. Kar pomeni, da mora biti material čim bolj odporen na vse našteto, če želimo, da je naša prtljaga zaščitena in na varnem. Za to sicer poskrbi ključavnica, ki je prav tako lahko bolj ali manj kakovostna – sčasoma se nekatere slabše ključavnice obrabijo in začno zatikati, kar je lahko precej neprijetno, sploh če se vam to zgodi sredi potovanja.

https://www.youtube.com/watch?v=HCwprcp0JLs

Še ena pomembna lastnost strešnega kovčka pa je vsekakor to, kako poteka montaža na streho oziroma kako se ga pritrdi nanjo. Je za to potrebno dodatno orodje? Kakšne strešne nosilce potrebujete za to? Koliko časa traja montaža? Že ob tem, ko si ogledujete ponudbo, bodite pozorni tudi na to, na kakšen način se kovček montira. Obstaja namreč nekaj različnih sistemov, ki se uporabljajo v ta namen, med njimi pa so eni bolj, drugi manj zapleteni.

Android navigacija omogoča, da si naložite različne navigacijske programe. Več o tem pa si preberite v članku na to temo.

Zaščitne prevleke za avto sedeže v svojih lastnostih. Prevleke za avtosedeže visoke kakovosti po privlačnih cenah. Preberi več …

Kako deluje avtomobilska klima? Po vsakem uparjanju sredstva se postopek po krožnem principu ponovi, kar pomeni, da mora biti med delovanjem klimatske naprave kompresor vedno vključen. Preberi več …

avto oprema

Kakovostna avto oprema vpliva na udobno in varnost med vožnjo

Ker je pojem avto oprema v resnici izjemno širok in bi zato o takšni opremi lahko govorili na dolgo in široko, je treba biti bolj konkreten. To pomeni, da je treba pojasniti, o kateri vrsti opreme za vozila bo pravzaprav govora.

Similar Posts: