Prevleke za avto sedeže, izdelane iz trpežnih in odpornih materialov, so namenjene preventivni zaščiti notranjih avtomobilskih sedišč, tako na sprednjih kot na zadnjih sediščih. Avtomobilske blazine ščitijo originalna sedala pred nečistočo, vdorom tekočine, prahom in drugo umazanijo. Te funkcije so še posebej pomembne, če ima avtomobil draga oblazinjena sedišča, ki jih ob poškodbi ni enostavno kar zamenjati. 

Zaščitne blazine so tudi enostavne za vzdrževanje, saj jih lahko enostavno snamemo, operemo v pralnem stroju in ponovno namestimo na notranja sedišča. Ob politju tekočine pa jih lahko obrišemo kar z mokro krpo, saj zaščitne tkanine ne vpijajo tekočine. Z njihovo uporabo bomo zagotovo privarčevali, saj nam ne bo potrebno tolikokrat obiskati avtopralnice ali čistilnega servisa.

Avtomobilske blazine nudijo popolno zaščito originalnih sedišč  

Če želimo originalna notranja sedala popolnoma zaščititi pred zunanjimi vplivi in poškodbami, je pri tem pomembno, da imajo kakovostne prevleke za avto sedeže vse potrebne zaščitne lastnosti, z ustreznimi materiali in drugimi funkcijami. Pri tem zaščitne blazine ščitijo sedala pred: 

  • Ostrimi kremplji, pasjo dlako in blatnimi šapami psov na zadnjih sedežih 
  • Madeži hrane in pijače, razlitji tekočin in poškodbami, ki jih ustvari vdor vode 
  • UV žarki, kjer dolgotrajna izpostavljenost sončni svetlobi povzroča bledenje in poškodbe sedal
  • Vsakodnevnimi trenji, kjer obrabo ustvarja voznik in potniki z nenehnim vstopanjem, izstopanjem in sedenjem na notranjih sediščih 
https://www.youtube.com/watch?v=bSL4r2uF5u4

Preberite tudi naslednji članek: Cerada za avto kot odlična zaščita pred zunanjimi dejavniki

Blazine za prekrivanje sedišč v različnih materialih  

Usnje in pol usnjeni materiali zagotovo spadajo med najbolj kvalitetne materiale avtomobilskih pregrinjal za sedala. V poletnih mesecih dobro izbiro predstavljajo materiali iz mikrovlaken z zračniki, saj preprečujejo prekomerno potenje in lepljenje kože na sedišče. Prevleke za avto sedeže pa so izdelane tudi iz različnih vrst tkanin in blaga. Med ostale pogosto uporabljene materiale pa štejemo tudi: 

  • Neopren
  • Balistični najlon 
  • Velur 
  • Semiš 
  • Tvid 

Avtomobilske grelne blazine za mrzle dni 

Ogrevana sedežna blazina je izdelana iz nedrsečih grelnih vlaken, ki omogočajo prijetno gretje telesa med vožnjo v mrzlih mesecih. Gretje avtomobilske blazine lahko vklopimo s stikalom. Grelna blazina omogoča tudi udobno sedenje, saj ima oblazinjeno hrbtišče. 

Grelno blazino za notranja sedišča v avtomobilu lahko naročite v spletni trgovini z avto deli Silux. V spletni trgovini pa nudijo tudi različne prevleke za avto sedeže, pri čemer lahko naročite le posamezen kos, blazine za prednja ali zadnja sedišča ter celoten komplet prevlek. 

Preberite si še naslednji članek: Vzdržljiva platišča za vsak avtomobil

Aluminijasta platišča za avtomobile so odporna na poškodbe, ki jih pusti vlaga.

Similar Posts: