Tiskalniki so izjemno priljubljene naprave, ki jih nekateri uporabljajo skorajda vsak dan. Seveda so na voljo različni tipi, razlikujejo pa se v veliki meri po sami tehnologiji tiskanja. Vsak tip ima svoje prednosti pa tudi slabosti. To določa njihovo primernost za najrazličnejše načine in pogostost tiskanja.

Med različnimi vrstami lahko najdete tudi laserski tiskalnik. Znan je zlasti po visoki hitrosti tiskanja. Izvrstno se lahko obnese za službeno rabo.

Laserski tiskalniki predstavljajo vrhunsko tehnologijo v svetu tiskanja, ki se uporablja tako v domačem okolju kot tudi v poslovnih prostorih.

Kaj so prenosni foto tiskalniki?

Laserski tiskalnik vam je verjetno dobro poznan, morda ga celo sami vsakodnevno ali vsaj občasno uporabljate. Nekoliko manj poznana vrsta pa je tako imenovani prenosni foto tiskalnik.

Prenosni foto tiskalniki so znani po tem, da imajo lastno baterijo. Posledično lahko po brezžičnem prostoru iz telefona ali fotoaparata fotografije v manjšem formatu natisnete kjer koli. Za takšno napravo potrebujete tudi posebno vrsto papirja. To je fotografski papir v določenih velikostih.

Kakovost tiska omenjenega tiskalnika je glede na velikost pa tudi možnost prenašanja dokaj spodobna. Če se tovrstni tiskalniki primerjajo z namiznimi tiskalniki, pa so precej nižje kakovosti.

Ključni dejavniki pri izbiri tiskalnika

Tiskalnik je naprava, ki jo izbiramo za dlje časa, zato je treba pri nakupu paziti na kar nekaj pomembnih parametrov. To so na primer:

  • ločljivost tiskanja,
  • hitrost tiskanja,
  • stroški tiskanja,
  • največji format.

Hitrost tiskanja na primer označuje, koliko kosov papirja tiskalnik lahko natisne na eno minuto. Pri tem je treba paziti, ali je takšen parameter oziroma podatek naveden za črno-beli ali za barvni tisk.

Funkcije tiskalnikov

Tiskalniki se ponašajo z najrazličnejšimi funkcijami. Nekateri modeli omogočajo zgolj črno-belo tiskanje, večina pa tiska tudi barvno. Zaslon na primer dandanes ni samo domena dražjih tiskalnikov, zagotavlja pa lažjo nastavitev in izbiro parametra tiskanja.

Za večino tiskalnikov je značilno, da standardno tiskajo z robovi, to pa denimo pri tiskanju fotografij seveda ni zaželeno. Če torej s tiskalnikom želite tiskati slike, se najprej prepričajte, ali lahko tiskalnik tiska tudi brez robov.

Nakup laserskega tiskalnika

Tiskalniki so torej različnih vrst in med najbolj priljubljenimi je tudi laserski tiskalnik. Kdaj pa se nakup laserskega tiskalnika najbolj splača?

Laserski tiskalniki so dobrodošla izbira za tiste, ki pogosto tiskajo, in to v večjih količinah, kot pa samo nekaj listov na teden.

Similar Posts: