Pečenje na žaru Spirit II E-310 je prijetno. Široka površina omogoča kuhanje večje količine hrane. Možnost, da dosežete vsak del žara brez obračanja okoli nizko obešene ogrevalne omare, pa je prijetna sprememba.

Plinski žar iz nerjavečega jekla je trdno zgrajen. Pokrov je pokrit s porcelanom, kar poveča zadrževanje toplote na žaru. E-310 sploh ne izgleda krhko – stranske police so robustne, na vsaki strani pa so na voljo tri dodatne kljuke za orodje za žar.

Primarne rešetke za kuhanje so narejene iz litega železa in prevlečene s porcelanskim emajlom. So širše od tradicionalnih okroglih rešetk na žaru iz nerjavečega jekla. Ta oblika vam daje široke, privlačne sledi na hrani, ozki prostori med rešetkami pa zmanjšujejo možnost padca hrane med njimi. Te lite železne rešetke ohranjajo toploto bolj učinkovito in dlje kot rešetke iz nerjavečega jekla, zaradi česar je žar boljša izbira za počasno kuhanje.

Weber ponuja komplet za peko na ražnju, ki je združljiv z Weber Spirit II E-310 (https://www.theamericanhouse.net/weber-spirit-e-310-review/). Pri uporabi tega kompleta vam ni treba prižigati osrednjega gorilnika; raje uporabite levi in desni gorilnik za indirektno ogrevanje. Tako bo vaš piščanec ostal sočen, medtem ko ga kuhate na ustrezni temperaturi.

Globoke rešetke prihranijo prostor na vaši verandi ali terasi in še vedno omogočajo kuhanje velike količine hrane. Ko ni prekrit z burgerji, se lahko ta žar sooči s peko reber ali piščančjihi prsi primerne velikosti, čeprav boste morda morali rebra razrezati na pol, da jih lahko udobno namestite.

 

Similar Posts: