Prehranjevanje predstavlja pomemben del našega življenja. Ljudje vse bolj težimo k temu, da se čim bolj zdravo in uravnoteženo prehranjujemo. Nekateri so z leti ali pa tudi v mladosti postali vegetarijanci, spet drugi vegani. A ne glede na vrsto prehranjevanja, je treba poskrbeti, da so obroki čim bolj uravnoteženi in da z njimi dobro vplivamo na svoje počutje in zdravje.

Ko nakupujemo najrazličnejše izdelke, s katerimi se prehranjujemo, naletimo tudi na takšne, ki so označeni kot nadomestni obroki. Ti naj bi vključevali vse izdelke, ki so torej namenjeni učinkoviti nadomestitvi naših običajnih obrokov, prav tako povečanju dnevnega vnosa kalorij in omogočanju energije in okrevanja v daljšem časovnem zaporedju.

Ključni namen nadomestnih obrokov

Kakšen namen pa imajo pravzaprav nadomestni obroki? Njihov ključni namen naj bi bil predvsem praktične narave. Ti izdelki so zlasti zaradi preprostosti priprave in uživanja izjemno zaželeni.

Nadomestni obroki iz jagod
Nadomestni obroki so zelo praktični in se hitro pripravijo

V to kategorijo izdelkov na primer sodijo tudi večnamenski proteini. Ti v svoji sestavi vključujejo več virov beljakovin. Najpogostejši pa so kazeinske beljakovine, sirotkine in jajčne beljakovine, goveje in sojine beljakovine.

Nadomestni obrok za spodbujanje celične dolgoživosti

Na trgu lahko najdete cel kup tako imenovanih nadomestnih obrokov. Ključno je, da takšne izdelke kupujete zgolj v specializiranih prodajalnah, kjer vam bodo dobro svetovali strokovnjaki z izkušnjami. Ti vam bodo povedali, da kakovostni nadomestni obroki še zdaleč niso vse, kar potrebujete za zdravo in polno življenje. So samo pika na i temu.

S pomočjo nadomestnega obroka do velike izgube teže

Med drugim so nadomestni obroki lahko namenjeni tudi za spodbujanje celične dolgoživosti. Takšen izdelek je na primer Beauty Greens Collagen Booster. Njegov proizvajalec je svetovno priznana blagovna znamka Sunwarrior.

Omenjeni nadomestni obrok pa naj ne bi spodbujal zgolj celične dolgoživosti, temveč naj bi omogočal tudi mehkejšo kožo, zdrave lase, močne nohte. Vključuje najrazličnejše sestavine, med katerimi je tudi hialironska kislina, ki naj bi skrbela za izboljševanje sposobnosti telesa za proizvodnjo in uporabo kolagena za gladko ter prožno kožo.

Za lažje izpolnjevanje prehranskih ciljev

Dejstvo je, da zelo pogosto lahko v celoti izpolnimo vse prehranske cilje. Slednje zlasti velja, če smo veliko na poti. V tem primeru nam lahko odlično pomagajo nadomestni obroki, ki vključujejo visoko vsebnost beljakovin, prav tako primerno mero ogljikovih hidratov in maščob.

Similar Posts: