Če ste kot večina ljudi, verjetno ne posvečate veliko časa razmišljanju o akumulatorskih škarjah za živo mejo. Toda če imate živo mejo, ki jo je treba obrezati, veste, kako pomembna je lahko. Akumulatorske škarje za živo mejo so odličen način za hitro in enostavno opravljeno delo, ne da bi se morali ukvarjati s kabli ali bencinom. Kar zadeva življenjsko dobo baterije, pa lahko storite nekaj stvari, s katerimi poskrbite za čim daljšo življenjsko dobo obrezovalnika.

Obrezovalniki žive meje so odličen način za vzdrževanje urejenega videza žive meje.

Prvič, pred uporabo trimerja se vedno prepričajte, da je baterija popolnoma napolnjena. S tem boste podaljšali njeno življenjsko dobo. Drugič, trimerja ne uporabljajte v zelo mrzlem ali vročem okolju – oboje lahko skrajša življenjsko dobo baterije. Tretjič, poskusite ohraniti rezila čista in ostra – topa rezila dodatno obremenjujejo baterijo in lahko povzročijo njeno prezgodnjo odpoved. In končno, če niste dalj časa uporabljate trimer, je dobro, da ga shranite v hladnem in suhem prostoru.

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov lahko zagotovite, da bo vaš baterijski rezalnik za živo mejo služil še vrsto let.

Če iščete zmogljivo in vsestransko orodje za vzdrževanje žive meje in grmičevja v dobri kondiciji, razmislite o nakupu baterijskih škarij za živo mejo. Akumulatorske škarje za živo mejo imajo v primerjavi z motornimi veliko prednosti, med drugim so veliko lažji in lažji za manevriranje.

Pri izbiri pravega baterijskega strižnika za živo mejo za svoje potrebe morate upoštevati nekaj stvari. Najprej razmislite o velikosti svoje žive meje in moči rezanja, ki jo boste potrebovali. Nato razmislite o dolžini rezila – z daljšimi rezili lahko lažje dosežete višje žive meje, vendar jih je morda tudi težje nadzorovati. Na koncu razmislite o tem, katere funkcije želite v trimerju, kot sta vrtljiv ročaj ali vgrajen podaljšek.

Ko boste upoštevali te dejavnike, si oglejte ponudbo najboljših baterijskih škarje za živo mejo na trgu. Ponujajo veliko rezalno moč, dolga rezila in priročne funkcije, s katerimi bo obrezovanje žive meje enostavno.

Pomembno je, da za škarje za živo mejo pravilno skrbite, kar vključuje redno čiščenje in ostrenje rezil. S tem boste poskrbeli, da bodo vaše škarje pravilno delovale še dolga leta.

Če želite očistiti škarje za živo mejo, najprej odstranite vse ostanke z rezil. Z mehko krtačo ali krpo odstranite umazanijo, travo ali listje. Ko so rezila čista, z vlažno krpo obrišite preostali del obrezovalnika.

Za ostrenje rezil pri rezalnikih za živo mejo potrebujete brusilni kamen. Najprej poiščite kot, pod katerim morate ostriti rezila – ta je za vsako vrsto obrezovalnika drugačen. Nato uporabite brusilni kamnom za ostrenje rezil pod tem kotom. Prepričajte se, da sta obe strani rezil enakomerno naostreni.

S pravilno nego bodo vaše škarje za živo mejo zdržale več let.

Similar Posts: