Morda ste domnevali, da je pranje fasade pod pritiskom enostavna stvar, vendar ste ugotovili, da je za varno in učinkovito čiščenje zunanjih površin vašega doma potrebna dobra tehnika in precejšnja mera čiščenja. Skrbno upoštevanje korakov, ki so potrebni, bo zagotovilo, da bo vaša hiša po končanem opravilu brez umazanije in plesni. Preden začnete, se prepričajte, da ste zbrali vse potrebne materiale; vzemite si čas za zaščito rastlin, vrat in oken; očistite obloge in nato začnite s tlačnim pranjem. Če nameravate barvati, ne pozabite pranja ustrezno časovno razporediti, da se bo obloga lahko sušila nekaj dni, preden začnete nanašati barvo ali madež.

Se vam je porodilo še nekaj vprašanj? Pri takšnem projektu je pomembno, da si priskrbite vse potrebne materiale in pripravite jasen načrt dela, preden se lotite dela. Iz teh pogostih vprašanj o pranju pod pritiskom se naučite, da boste 100-odstotno pripravljeni na začetek dela.

Na trgu je veliko različnih modelov visokotlačnih čistilnikov. Pred nakupom upoštevajte velikost svojega doma in vrsto površin, ki jih morate očistiti.

Ali je treba hišo pred barvanjem oprati pod pritiskom?

Na kratko, da, hišo morate pred barvanjem oprati pod pritiskom. Tudi če je zunanjost videti čista, je skoraj zagotovo precej umazana, barva pa se na umazano površino ne bo dobro oprijela. Še več, če hiše ne boste najprej oprali, boste v barvo ujeli vse vrste nakopičene umazanije in nečistoč, vaše drago in dolgotrajno barvanje pa ne bo videti dobro.

Katera je najboljša rešitev za zunanje pranje hiše?

Na voljo so številne komercialne rešitve za zunanje pranje hiš, lahko pa jih pripravite sami. Če želite, da je čiščenje fasade res preprosto, v vedro tople vode natočite pomivalno sredstvo in temeljito premešajte. Za vinilne obloge ali pobarvane hiše lahko dodate kis za dodatno čistilno moč.

Ali lahko s tlakom operete štukature?

Tlačno lahko operete večino vrst štukature, če poskrbite za zaščito občutljive površine. Če vaš stroj ponuja nastavitev z manjšim številom galon na minuto, jo izberite in nastavite precej širok radij pršenja, da se pritisk na oblogo razprši. Občutljivejših vrst štukature, kot sta štukatura v obliki steklenic in kamnita štukatura, ne smete prati pod pritiskom.

Kako dolgo traja pranje hiše pod pritiskom?

Tlačno pranje hiše lahko traja od 30 minut do treh ur ali več, seveda odvisno od velikosti hiše.

Tlačni čistilec lahko pomaga obnoviti privlačnost vašega doma, od odstranjevanja plesni na fasadi do priprave doma na nov premaz. V tem vodniku se boste naučili, kako varno in učinkovito oprati hišo s tlačnim pranjem.

Izbira visokotlačnega čistilnika

Glede na zunanjost vaše hiše boste morda morali uporabiti določeno vrsto tlačnega čistilca, da boste tip fasade uskladili z ustreznimi ravnmi vodnega tlaka. Vinilna obloga je lahko odporna na močan motorni tlačni čistilnik (2.500-3.000 psi). Za aluminijaste ali lesene hiše z mehkimi vlakni bo bolje ustrezal manj zmogljiv pralnik (približno 1.200-1.500 psi). Določite, ali boste stroj najeli ali kupili. Če gre za manjši projekt ali če veste, da ne boste potrebovali lastnega tlačnega čistilnika, lahko stroj najamete. Odločite se, ali potrebujete kakršno koli dodatno opremo kot so podaljški ali teleskopske palice za tlačne čistilnike, ki so koristne pri čiščenju dvonadstropnih hiš ali težko dostopnih območij. Če imate leseno hišo, je pranje s tlačnim čistilnikom mogoče, vendar upoštevajte navodila, da ne poškodujete lesa. Tlačni čistilnik uporabljajte pri nizki nastavitvi z ventilatorsko šobo in preverite priporočila proizvajalca za vrsto lesa.

Similar Posts: