Popolna postava je pogosta motivacija za hujšanje, kar je v nekaterih primerih raven trebuh , v drugih čvrsta zadnjica ter v številnih drugih izraznih oblikah. Koliko nepotrebnih in neučinkovitih aktivnosti počnemo za doseganje takih ciljev vemo sami. Spomladi in poleti naenkrat začne zmanjkovati kosov oblačil, ki so zakrivala naše odvečne kilograme. V tem primeru nas motivacija za hujšanje reši številnih zadreg, ko želimo na razne načine skriti svoje pomanjkljivosti. Poznamo stiskanje trebuha v stiku z drugimi osebami, razne modne dodatke, ki poskrbijo za optične prevare ter razne druge trike. To lahko dejansko tudi postane motivacija za hujšanje, ki pa mora tudi postati resničnost. Če motivacija za hujšanje ostane zgolj želja, nismo naredili nič. Zgolj slabo vest si povečamo ter povzročimo razne druge negativne vplive za naše zdravje in dobro počutje. Idealna telesna postava je zaželena od najstarejših časov, kaj dejansko je pa vsaka družba po svoje določa. Osebno lahko motivacija za hujšanje ustvari čisto svoje ideale, vendar pri tem ne more mimo osnove. To je idealna telesna teža, ki je najboljše vodilo in usmeritev.

Ko oseba doseže idealno telesno težo, se bolj izrazito pokažejo vse fizične telesne značilnosti. Postanemo taki, kot nas je mati narava ustvarila. Zato je velikokrat nesmisel, da motivacija za hujšanje izgublja učinek z predhodnimi pripravami, oblikovanjem raznih idealov in podobnimi nesmisli.

Preprosto poskrbimo za idealno telesno težo, večino ostalega stori mati narava sama. Telo se izkleše v idealno podobo, ki jo pred začetkom hujšanja nismo poznali. Zato tudi veliko ljudi počne napake, ker se preprosto ne prepusti modrostim narave. S tega vidika je najboljša motivacija za hujšanje doseganje idealne telesne teže, preko vadbe, idealne prehrane ter zdravih življenjskih navad. Za ostalo poskrbi mati narava.

Motivacija za hujšanje mora predvsem upoštevati naravne zakonitosti in edinstvenost telesnih značilnosti.

http://www.lineasnella.si/blog/clanki/izgubljate-motivacijo/

 

Če želite lepo oblikovane trebušne mišice, vam ni treba vsak dan 1 uro delati vaj za trebuh. Preberite več …

Similar Posts: