Med izjemno priljubljeno obutev sodijo teniske. Pravzaprav gre za vrsto obutve, ki jo najpogosteje poimenujemo kar superge. A ne glede na to, kako takšnim športno zasnovanim čevljem rečete, je najpomembnejša ustrezna izbira. Največja napaka pri izbiri športne obutve na sploh je ta, da kupci pograbijo prve pri roki. Še preden to storite, premislite, za katero aktivnost jih boste najpogosteje uporabljali.

Teniske za tek se na primer precej razlikujejo od tenisk za košarko in tenis. Ne nudijo namreč bočne opore, saj ne tečemo postrani. Superge za tek morajo v prvi vrsti nuditi oporo stopalu, ki se vrti naprej. Čevljev za tek ne smete enačiti niti s čevlji za hitro hojo. Med hojo so veliko bolj obremenjene noge, medtem ko med tekom praviloma pritiskamo na sprednji del stopala. Obutev za pohod mora biti torej bolj utrjena na petah, tekaški čevlji pa bolj podprti v sprednjem delu.

Bele superge so izjemno priljubljena izbira, a pisane superge so čudovite tudi z zanimivimi videzi.

Ključne karakteristike pri izbiri tenisk

Pri izbiri obutve za športno aktivnost morate še posebej paziti na dolžino in širino copata ter na udobnost. Ko boste obutev preizkušali, pazite, da je med najdaljšim prstom ter koncem copate vsaj za prst prostora. Nikakor se ne zanašajte na svojo običajno številko obutve. Teniske lahko od te namreč lahko precej odstopajo.

Pri izbiri dolžine pa še posebej pazite na to, da vam noga ne drsi ali poplesava desno in levo. Prileganje copat vam mora biti v vseh delih stopala popolno. Nekoliko več prostora pa lahko privoščite prstom. Z njimi morate biti sposobni migati. Ključno je tudi, da se v izbrani obutvi udobno počutite, in sicer od trenutka ko jih obujete. Ne smete računati na to, da boste teniske razhodili ali da bodo postali bolj udobni, potem ko jih boste razhodili.

Izbira barvnega odtenka tenisk

Vsekakor pa je za večino kupec ne nazadnje pomemben tudi sam izgled športnih copat. Bele teniske so izjemno priljubljena izbira, po drugi strani pa se kupci takšnih izdelkov navdušujejo tudi nad drugimi barvnimi odtenki.

Lepega, predvsem pa zanimivega videza so tudi povsem pisane superge. Sicer pa tudi bele lahko hitro popestrite s kakšnim še posebej udarnim barvnim odtenkom vezalk. Te lahko neprestano menjate in dajete občutek vedno novih copat.

Similar Posts: