Številni se še vedno spominjajo ležalnikov, katerih struktura temelji na lahkem lesenem okvirju in sedežu iz blaga. Zanimivo je, da jih še vedno najdemo v lokalih na prostem ali v pivskih vrtovih restavracij. Graditi vzdušje prostora na zabaviščnem zemljevidu mesta je veliko lažje in ceneje kot ustvariti aranžmaje na podlagi miz, stolov, kavčev in lož.

Na zasebnih vrtovih, terasah in balkonih vse redkeje najdemo lesene ležalnike s sedežem iz blaga Preverite torej, kaj trenutno najpogosteje izberejo zahtevne stranke.

Funkcionalni ležalniki za zahtevne kupce

Glede na funkcionalnost in vrsto ležalnikov jih lahko razdelimo v dve kategoriji:
osnovni in funkcionalni. Kako se med sabo razlikujejo? Najprej je to možnost
prilagajanja nastavitev, npr.:

  • klasični vrtni ležalnik – model brez nastavitve kota nagiba, npr. okoli kolena, položaja sedeža itd. Običajno imajo uporabniki možnost ležanja na ravni ali oblikovani površini in po možnosti manevriranje naslonjala do polsedečega položaja. To so ležalniki, ki se najpogosteje uporabljajo ob bazenih.
  • funkcionalen vrtni ležalnik – model, katerega zasnova ponuja veliko možnosti za prilagajanje položaja sedeža, naslonjala ali nog. Poleg tega obstajajo različne vrste naslonjal za roke, žepi za pijače in steklenice ter nastavljivi nasloni za glavo.

Zanesljiva konstrukcija z impresivno vzdržljivostjo

Aluminijast okvir in plastika – se sliši kot recept za vremensko odporno opremo. Omeniti velja, da sodobne vrtne ležalnike z aluminijastim okvirjem in plastičnim sedežem (npr. s poliuretanske mreže) odlikuje impresivna vzdržljivost. So popolnoma odporni na stik z neugodnimi vremenskimi razmerami in obremenitvami. Zato se uspešno spopadajo s težavami, kot so:

  • sončno sevanje,
  • visoka raven vlažnosti zraka,
  • ekstremne temperaturne razlike,
  • padavine,
  • umazanija,
  • prekomerna uporaba.

Se potem splača vlagati v visokokakovostne ležalnike? Glede na to, da bi to moral biti enkratni nakup za več let, je po navadi izbira opreme priznanih proizvajalcev smiselna.

Ali je kljub temu smiselno imeti v rezervi proračunski ležalnik?

Seveda. To so razmeroma poceni in zanesljive konstrukcije, ki jih je mogoče enostavno shraniti – tudi v majhnem prostoru (npr. v kleti, garaži, shrambi ali kakšni niši). Bodo vam prišli prav v primeru številčnejših obiskov, ko ne bo dovolj udobnih sedežev za vsakega. Poleg tega so lahko edina smiselna alternativa na balkonih z omejenim prostorom, npr. v blokovskih naseljih.

Vas zanima, kako izgledajo sodobni vrtni ležalniki, opremljene z logotipom priznanih proizvajalcev? Zato je ponudba trgovine VidaXL odlična priložnost, da boste našli tako modernistične dizajne z inovativno strukturo, standardne lesene ali plastične ležalnike (npr. namenjene za površine ob bazenu) kot proračunske rešitve z lahkim in preprostim okvirjem.

Similar Posts: