V lokalu sem se dobila s prijateljico na kavi. Bil je lep sončen spomladanski dan, ravno pravšnji za sproščen klepet. Rada imam take dneve. Sproščenost, dobra volja in pozitivna energija med vikendom, ko se ti nikamor ne mudi in imaš čas za uživanje. Najbolje ob takem dnevu je imeti nekoga za dober čvek. Moja prijateljica Barbara je ravno prava za kaj takšnega. Tokrat sva predebatirale vse ženske zadeve, od kozmetike do zdravja in oblačil.

A kar mi je bilo najbolj zanimivo je to, da se je pred kratkim odločila za beljenje zob. Tudi pred postopkom je imela lepe zobe, a tokrat je bilo vseeno opaziti razliko. Njeni zobje so bili čudoviti in snežno beli. A vseeno ne takšni, da bi izpadli umetni. Zelo lep nasmeh je imela.

Preberite si še naslednji članek: Bolezen dlesni povzroča tudi nervoza

Otečene, rdeče dlesni kažejo na bolezni dlesni, ki so lahko posledica ali pa vzrok nekaterih drugih bolezni.

Preprečevanje zapletov in težav

Ker sem tudi sama že nekaj časa razmišljala o beljenju zob, sem zagrabila priliko in jo povprašala vse podrobnosti. Vse mi je povedala, od začetka do konca. Kako je na morju spoznala neko žensko, ki sta se prav tako kot midve zaklepetali in le-ta ji je priporočala beljenje zob. Potem mi je pripovedovala o tem, kako je iskala informacije pri znankah, pri zobozdravnikih, kozmetičarkah in tudi na spletu. Dobila je zelo različne informacije, a vsi so ji povedali kako pomembno je, da greš k usposobljenemu in preverjenemu strokovnjaku.

Takšni delajo z malo drugačnimi in močnejšimi snovmi, kot jih dobiš v prosti prodaji. Pri strokovnjaku pa imaš tudi manj možnosti za zaplete, ki se lahko pojavijo – to je na primer pretirana občutljivost zob ali dlesni po opravljenem postopku. Beljenje zob vseeno ni šala in je treba postopek vzeti skrbno resno, da se izognemo kasnejšim težavam.

Izogibanje živilom, ki obarvajo zobe

Prijateljica mi je povedala, da so ji svetovali naj se tudi kasneje izogiba živilom, ki obarvajo zobe. Beljenje zob razbarva sklenino v svetlejši odtenek, ki pa potem z nepravilnimi živili spet potemni. Ta živila so na primer kava, čaj, čokolada, rdeče vino. Na ponovno obarvanje zob pa vpliva tudi kajenje. Prijateljica se nasvetov drži in njen nasmeh je že več kot 6 mesecev čudovito bel.

Keramični implantati lahko v izbranih primerih predstavljajo edinstveno alternativo klasičnim kovinskim titanijevim vsadkom. Preberi več …

Similar Posts: