Trenutno se na trgu nepremičnin odvijajo številne spremembe. Cene rastejo, raste pa tudi prodaja stanovanj. Vendar pa večina tistih, ki iščejo stanovanje v Ljubljani, opaža, da je tega kljub veliki ponudbi praktično nemogoče najti. Če v Google vpišete stanovanje Ljubljana, boste sicer dobili kup oglasov, med katerimi lahko izbirate. Na voljo so tako stanovanja za najem kot tudi za prodajo. A najboljših ponudb ni med njimi. Najboljše ponudbe so namreč razgrabljene takoj, ko se izve, da so stanovanja naprodaj. Kako torej do njih?

Najboljših ponudb ni v oglasih

Če vpišete stanovanje Ljubljana v Google, boste dobili podobne zadetke, kot če iskalni pojem stanovanje Ljubljana vnesete v iskalnik kakšnega nepremičninskega portala. Tam lahko poleg vpisa iskalnega pojma stanovanje Ljubljana nastavite tudi druge parametre, ki vam ustrezajo. Med njimi so na primer želena cena, kvadratura itd. Seveda ob tem velja iskanje nastaviti tako, da boste med zadetki dobili samo stanovanja, ki se prodajajo, in ne tudi tistih, ki se oddajajo. Če uporabljate Google, morate iskalnemu terminu stanovanje Ljubljana dodati še besedico prodaja. Tako boste dobili vsa stanovanja, ki se preko oglasov prodajajo v prestolnici. A kot že rečeno, to še zdaleč niso vsa stanovanja, ki se trenutno prodajajo. Najboljše ponudbe boste med zadetki težko našli.

Zato pa boste tako našli cel kup stanovanj, pri katerih med opisom in fotografijami vlada velika diskrepanca. Trosobno stanovanje se tako po pregledu fotografij izkaže za dvosobno, ki ima eno sobo predeljeno tako, da je v drugem delu spalnica brez okna. Na fotografijah lahko vidimo tudi druge stvari, ki nas odvrnejo od nakupa, recimo to, da se skozi okno vidi bližnji blok, ki je od okna stanovanja oddaljen le nekaj metrov, zato si sosedje gledajo dobesedno v krožnik. Oglasov, ki vam ne bodo ustrezali, tako ni težko najti, težje pa je poiskati oglas za stanovanje, ki vam je pisano na kožo. Takšni stanovanj navadno v oglasih namreč sploh ni.

Stanovanje v Ljubljani čaka na vas

Če res hočete priti do najboljših ponudb za nakup stanovanja, ne izgubljajte časa z neproduktivnim pregledovanje oglasov! Tako namreč stanovanja zagotovo ne boste našli. Veliko hitreje pa boste do njega prišli, če kontaktirate direktno nepremičninsko agencijo, ki bo za vas poiskala vaš sanjski dom. Ne čakajte torej na sanjski oglas, ampak s pomočjo nepremičninske agencije čim hitreje poiščite sanjsko domovanje!

Mimogrede, če se boste odločili, da bi sami gradili hišo, se pozanimajte, če gradnje ne bo potekala na arheološko zaščitenem področju. V tem primeru boste morali najprej plačati sondiranje terena, pri tem pa vam bodo pomagali arheologi. Kakšno delo opravlja arheolog, pa si preberite tako, da sledite povezavi.

Similar Posts: