Strije lahko preventivno ukrepanje ublaži. Današnja medicina strije ne more zanesljivo odpraviti ter tudi ne preprečiti nastanek strij. Lahko pa strije ublažimo z ukrepi za proti njihovem nastanku. Hormonski preparati so možen vzrok, če niso nuji iz zdravstvenih razlogov se jih lahko izogibamo.
Podobno strije lahko ublažimo z izogibanjem mazanja z kortikosteroidnimi sredstvi. Nekaj več upanja dajejo sodobne metode z uporabo laserske tehnologije. V teh primerih se na strije ali druga ciljna področja vpliva na naravni način, tehnologija se uporablja zgolj za aktiviranje človeškega organizma. Že dolgo časa je znano, da se človeško telo na zunanje vplive odziva. Odvisno od zunanjega vpliva je različen odziv človeškega telesa. Čeprav se mnogim zdi nemogoče, je to področje še polno neraziskanega. Strije so zgolj eno od področji, obstaja pa niz drugih.

Sodobna tehnika proti klasičnim težavam

V prihodnosti lahko na podlagi danes znanih raziskav in trendov rezultatov, pričakujemo še marsikaj novega na tem področju. Primer združevanja tehnike in naravnih procesov sta ultra zvok in radio frekvenca. Ultrazvok z ustrezno frekvenco aktivira maščobne celice, ki nato izločajo odvečne snovi preko krvnega obtoka ali limfnega sistema. Radio frekvenca prodira v globje plasti kože, motivira proizvodnjo kolagena, izboljša limfni obtok ter cirkulacijo krvi. Na področjih vpliva radio frekvence se poveča tudi metabolizem, s tem pa se motivira nastanek celic ter njihovo obnovo. Za strije se uporabljajo določeni žilni laser, kot je pulzni laser.

V tem primeru se terapija s pomočjo tehnologije opira na dejstvo, da so strije kmalu po nastanku rožnate barve in ležijo v nivoju kože. kasneje pobledijo in se vleknejo. Z laserjem v tem primeru vplivamo na rdeče žilice, strije postanejo svetlejše ter se nekoliko skrčijo, zmanjšajo ter postanejo manj moteče. Možno je tudi da v večji ali manjši meri celo izginejo. Laserska tehnika v tem primeru ne vpliva zgolj na strije, ampak tudi na povečanje vsebnosti kolagenskih vlaken.

Preberite kako poteka beljenje zob, ki je vse bolj popularno. Ne samo pri mladih, tudi starejši se odločajo za to tehniko. Zobozdravstvene ordinacije ponujajo tovrstne storitve vse bolj pogosto, starejši pa imajo težave z barvo zobne sklenine tudi zaradi uživanja napačnih živil ali kajenja.

Similar Posts: