Večina gospodinjstev uporablja tekoče milo. Za boljšo zaščito pred bakterijami je priporočena uporaba mila s pomočjo senzorja. Le-to naj vsebuje vlažilne sestavine za nego rok. Milnik z vgrajenim senzorjem, odmeri optimalno količino milo v trenutku ko zazna dlan. Tekoče milo je boljša izbira za javne prostore, tako zmanjšamo možnost širjenja okužb. Slabost trdega sredstva za umivanje rok je predvsem, da po uporabi ostane dlje časa mokro. Prednost tekočih mil je predvsem v močnejšem pralnem učinku ter v priročnem načinu doziranja.

Na trgu je na voljo veliko število »žajf«. Pred nakupom se posvetujte s prodajalcem in izberite pravo milo glede na vašo kožo. V kolikor so roke po umivanju suhe, je priporočljiva uporaba vlažilne kreme. Vedno bolj so priljubljena tekoča mila domače izdelave. Milo lahko naredite kar sami, ali pa ga kar preko spleta.

Kakšna je razlika med tekočim in navadim trdim milom

Večina doma narejenih mil je brez škodljivih umetnih dodatkov in barvil. Trdo sredstvo za umivanje rok nastane s pomočjo reakcije maščobe, vode ter baze. Med izbranimi sestavinami pride do reakcije. Do reakcije pride pri nizkih temperaturah, tako se ohranijo hranilne snovi, ki negujejo kožo. Da milo dozori je potrebno počakati približno mesec dni. Po končani reakciji nastane glicerin, ki ohranja naravno vlago kože. Koži vrača naravno mehkobo. Takšno milo kože ne izsuši. Milu lahko dodamo naravne dodatke in tako izdelamo milo za vsak tip kože. Protivnetna mila so bogata z vitamini, ne puščajo madežev in se hitro vpijajo.

Tekoča mila ne vsebujejo glicerina, tako ga lahko uporabljajo ljudje s kožnimi izpuščaji. V kolikor imate težave s kožo preverite ali tekoče milo za roke vsebuje naravni glicerin. Tekoča mila vsebujejo dišave, ki lahko povzročijo kožne opekline. Primerjava enake količine tekočega in trdega mila je pokazala, da se tekoče milo hitreje porabi. V kolikor se v gospodinjstvu uporablja trdo milo, je priporočeno, da ima vsak član družine svojega.

Similar Posts: