Dandanes lahko opazimo različne žarnice za žaromete našega vozila. Večina vozil pa še vedno uporablja halogenske različice. Vedno več voznikov lahko nadgradi svoje vozilo s Xenon, laserskimi in LED žarnicami. Temu je tako, saj vse tri izbire predstavljajo veliko nadgradnjo od halogenskih izvedb.

Trenutno je H7 LED odlična nadgradnja za vozilo, ki uporabljajo enako izvedbo halogenski luči. To pa zato, ker je LED tehnologija bolj učinkovita pri ustvarjanju svetlobe in porabi električne energije. V tem kratkem članku so opisane glavne prednosti omenjene tehnologije. 

Razlika med H-ji v svetu žarometov

Če smo kdaj iskali nove žarnice za svoje vozilo, nam je hitro postalo jasno, da imamo opravka s klasifikacijsko vrst H žarnic. To so posebne žarnice, ki so namenjene služenju kot žarometi. Tako poznamo H1, H3, H4, H5, H11, HB3, HB4, ter H7 LED. Vse omenjene izvedbe obstajajo tudi v halogenski različici.

H7 LED žarnice
Moderne H7 LED žarnice

Tukaj se hitro lahko uštejemo, saj so vse omenjene vrste žarnic po izgledu si dokaj enake. Res pa je, da jih ne moremo uporabljati v vsakem vozilu, saj ima vsaka vrsta svoj edinstven nastavek.  

H7 LED lahko kupimo tudi v različnih izvedbah. Tukaj je predvsem mišljena svetloba barve, ki pa je lahko modra, bela, vijolična ali rumena. Priporočljivo je, da se posvetujemo s priročnikom našega vozila, da lažje izberemo pravilno vrsto žarnic.

Daljše delovanje žarnic

Ena izmed velikih prednosti, ki jih imajo H7 LED je ta, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Temu je tako, saj se med delovanjem zelo malo segrevajo. To pa pomeni, da jih ne bomo potrebovali tudi po več let zamenjati.

Video: Najboljše in najsvetlejše? Testirali smo top 25 blagovnih znamk LED žarnic

Obenem pa je pri delovanju tudi manj obremenjen akumulator ter alternator. Zaradi nizke porabe energije in nizkega ustvarjanja toplote, LED žarnice varujejo tudi ostale komponente v našem vozilu.

Boljša osvetlitev cestišča

H7 Led žarnice so veliko močnejše od svoje enake halogenske različice. Zmožne so proizvesti veliko količino svetlobe, ki bo osvetlila tudi najtemnejše kotičke cestišča, gozdnih poti, tunelov ipd. Tako povečamo svojo varnost, saj bomo veliko lažje opazili luknje, sprehajalce, kolesarje, živali ter druge ovire na in ob cestišču. 

Brez težavna namestitev

Moderne LED žarnice so narejene tako, da jih brez težav vgradimo v svoje vozilo. Za nekatera vozila bomo potrebovali pretvornik. V večini primerov pa je namestitev dokaj preprosta. Vse, kar moramo storiti, je da žarnico preprosto zamenjamo v našem vozilu.

S tem pa se bomo zamudili od 10-20 minut, saj načeloma ne bomo potrebovali nikakršnega orodja. Seveda je pa vse odvisno od modela našega avtomobila, dostopnosti luči za servisiranje in drugih malenkosti. Podjetje Silux ponuja ogromno število različnih avto delov, ki so preverjene kakovosti in so narejeni s strani priznanih proizvajalcev.

Similar Posts: